Banden service

 

AT Bandenservice is een VACO-erkende bandenservice.

Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop van profielbanden. Uit onze ruime voorraad is er ruime keuze in zomer- en winterbanden in elke kwaliteit tot vrijwel nieuwe staat of nieuwe banden in alle merken.

 

 

 

 

Wilt u graag weten wanneer uw banden toe zijn aan vervanging?

Er spelen vele factoren die van belang zijn wanneer men kijkt naar de levensduur van een set autobanden. Binnen de APK regelgeving moeten deze banden voldoen aan de minimum vereiste profieldiepte en mogen er geen beschadigingen of uitstulpingen zijn.

Bij AT Bandenservice raden wij aan om een band te vervangen wanneer deze een profieldiepte heeft dat lager ligt dan 2.0 mm, aangezien hierdoor regenwater minder goed kan worden afgevoerd. Voor winterbanden hanteren wij een minimum profieldiepte aan van 4.0 mm. Wij adviseren u ook om minimaal iedere twee maanden uw banden te controleren op spanning, profiel en of er geen schade is ontstaan aan uw banden. Voor dergelijke controle en meer professionele hulp kunt u uiteraard bij ons terecht. 

 

het balanceren van uw autobanden.

bij het vervangen van een band balanceren wij deze ook gelijk, Autobanden balanceren bevordert het rijcomfort. Het balanceren van je banden en wielen is nodig als het stuur gaat trillen. Het wegcontact van een gebalanceerde auto is beter en banden slijten minder snel. Dat maakt het rijden veiliger en bespaart brandstof.

 

het uitlijnen van uw auto.

De uitlijning van uw auto kan u het best laten controleren wanneer u tijdens het rijden voelt dat het sturen te licht of te zwaar gaat, uw auto naar links of naar rechts trekt of wanneer u te veel brandstof verbruikt

 

Het uitlijnen van de wielen van uw auto is het proces waarbij de afwijking in de wielstand wordt gecorrigeerd. Als er bij uw auto een afwijking in de wielstand voordoet kan deze een aantal klachten met zich meebrengen. Veel voorkomende klachten zijn:

  • De auto trekt naar één kant
  • De auto stuurt zwaar
  • De auto stuurt te licht
  • De auto is niet koersvast (zigzag- of pendelkoers)
  • Er komt meer slijtage voor aan één kant van de band

 

Hoe komt het dat uw uitlijning ontregelt raakt?

Er kunnen verschillende factoren spelen voor het ontregelen van uw uitlijning. De meest voor de hand liggende reden is een aanrijding. Veel mensen weten dat de kans groot is dat u na een aanrijding of botsing uw auto moet uitlijnen. Maar soms zal uw merken dat uw auto in aanmerking komt voor een uitlijn beurt zonder dat er zich een aanrijding/botsing heeft plaatsgevonden. Andere factoren die uw auto in aanmerking kunnen brengen voor een uitlijn beurt zijn:

  • Als u betrokken bent geweest bij een aanrijding
  • Als u hard een stoeprand heeft geraakt of hard door een kuil bent gereden
  • Als u nieuwe banden koopt en daar zo lang mogelijk plezier van wilt hebben
  • Na het vervangen van een wiellager of een dergelijke reparatie aan uw auto

 

Voordelen van een goede uitlijning van uw auto zijn: wanneer uw auto een juiste uitlijn beurt heeft gehad zal u merken dat u banden minder snel zullen slijten, uw auto beter grip heeft op de weg, uw rijcomfort bevorderd wordt en u ook minder brandstof zal gebruiken.

Bij ons kunt u terecht voor een snelle en juiste uitlijn beurt, deze worden uitgevoerd door één van onze professionele monteurs.

 

 

heeft u nog vragen?

neem dan gerust contact met ons op